Medově-pivní marináda
potřebujeme:
500 g masa
100 ml světlého piva
100 ml sójové omáčky
75 g medu
2 stroužky utřeného česneku
1 větvičku rozmarýnu
1 lžičku sladké papriky
postup:
Všechny ingredience smícháme a do připravené marinády vložíme maso na 6-12 hodin.
Pivní marináda s tymiánem
potřebujeme:
500 g masa
150 ml světlého piva
1 lžičku sušeného tymiánu
1 lžičku mletého kmínu
2 lžíce rostlinného oleje
2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
2 lžičky grilovacího koření
postup:
Všechny ingredience smícháme a masíčko naložíme do marinády na 12-24 hodin před grilovačku.
Horčičně-pivní marináda
potřebujeme:
500 g masa
8 lžic světlého piva
2 lžičky plnotučné hořčice
8 lžic rostlinného oleje
1 lžičku pálivé papriky
1 lžičku cukru
2 lžíce sójové omáčky
1 cibuli nakrájenou na kolečka
1 lžičku soli
postup:
Všechny ingredience smícháme a používáme na marinování steaků, kotlet nebo jakéhokoli jiného masa. Maso by mělo marinovat 6-12 hodin.
Pokračování na další straně