Medově-pivní marináda

potřebujeme:

500 g masa

100 ml světlého piva

100 ml sójové omáčky

75 g medu

2 stroužky utřeného česneku

1 větvičku rozmarýnu

1 lžičku sladké papriky

postup:

Všechny ingredience smícháme a do připravené marinády vložíme maso na 6-12 hodin.

Pivní marináda s tymiánem

potřebujeme:

500 g masa

150 ml světlého piva

1 lžičku sušeného tymiánu

1 lžičku mletého kmínu

2 lžíce rostlinného oleje

2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno

2 lžičky grilovacího koření

postup:

Všechny ingredience smícháme a masíčko naložíme do marinády na 12-24 hodin před grilovačku.

Horčičně-pivní marináda

potřebujeme:

500 g masa

8 lžic světlého piva

2 lžičky plnotučné hořčice

8 lžic rostlinného oleje

1 lžičku pálivé papriky

1 lžičku cukru

2 lžíce sójové omáčky

1 cibuli nakrájenou na kolečka

1 lžičku soli

postup:

Všechny ingredience smícháme a používáme na marinování steaků, kotlet nebo jakéhokoli jiného masa. Maso by mělo marinovat 6-12 hodin.

Pokračování na další straně