Marináda na grilování pečení i minutovou úpravu

potřebujeme:

1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky

1 cibuli

7 stroužků česneku

100 ml piva

Šťávu z ½ citrónu

špetku oregana

½ lžičky sušeného rozmarýnu

¼ lžičky kurkumy

2 lžíce másla

Sůl a pepř

potřebujeme:

Vepřové maso – umyté a osušené propícháme vidličkou. Koření i sůl smícháme s ½ rozpuštěného másla, přidáme k masu, promícháme a vložíme na půl hodinu do ledničky. Česnek protlačíme, smícháme s pivem a citronovou šťávou. Polovinou másla vymažeme plech na pečení. Na pelech uložíme maso a přelijeme marinádou. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Pak fólii odstraníme, masíčko obrátíme a pečeme ještě 40 minut. Podle potřeby podlijeme vodou.

Brazilská pivní marináda

potřebujeme:

500 g masa

150 ml piva

2 lžíce kečupu

1 středně velkou cibuli nakrájenou nadrobno

½ lžičky černého mletého pepře

špetku chilli

1 lžičku sladké papriky

2 lžičky třtinového cukru

1 lžíci citrónové šťávy

2 stroužky česneku – prolisovaného

Sůl podle chuti

postup:

Všechny ingredience smícháme, do marinády vložíme maso a necháme marinovat 6-12 hodin.

Pokračování na další straně