Marináda na grilování pečení i minutovou úpravu
potřebujeme:
1 kg vepřového masa nakrájeného na plátky
1 cibuli
7 stroužků česneku
100 ml piva
Šťávu z ½ citrónu
špetku oregana
½ lžičky sušeného rozmarýnu
¼ lžičky kurkumy
2 lžíce másla
Sůl a pepř
potřebujeme:
Vepřové maso – umyté a osušené propícháme vidličkou. Koření i sůl smícháme s ½ rozpuštěného másla, přidáme k masu, promícháme a vložíme na půl hodinu do ledničky. Česnek protlačíme, smícháme s pivem a citronovou šťávou. Polovinou másla vymažeme plech na pečení. Na pelech uložíme maso a přelijeme marinádou. Přikryjeme alobalem a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 40 minut. Pak fólii odstraníme, masíčko obrátíme a pečeme ještě 40 minut. Podle potřeby podlijeme vodou.
Brazilská pivní marináda
potřebujeme:
500 g masa
150 ml piva
2 lžíce kečupu
1 středně velkou cibuli nakrájenou nadrobno
½ lžičky černého mletého pepře
špetku chilli
1 lžičku sladké papriky
2 lžičky třtinového cukru
1 lžíci citrónové šťávy
2 stroužky česneku – prolisovaného
Sůl podle chuti
postup:
Všechny ingredience smícháme, do marinády vložíme maso a necháme marinovat 6-12 hodin.
Pokračování na další straně