Postup:
Tvaroh smícháme se změklým máslem, přidáme vejce a sódu. Hmotu rozemlejte vidličkou, dokud není zcela homogenní.
Mouku prosejte a po částech přidávejte do těsta, hmotu promíchejte. Těsto by mělo být měkké a vláčné, mírně lepivé. Nádobu s těstem zakryjte fólií a vložte ji na 30 minut do chladničky.
Pracovní povrch posypeme moukou a vyložíme těsto, promícháme a rozdělíme na 2 části. Jednu část vyválíme na tenkou a kulatou vrstvu, přibližně 3 mm. Rozdělte na segmenty – trojúhelníky a poté je sklopte na rohlíky. To samé děláme s druhou částí testu.
Zakryjte plech pergamenem a rozložte sušenky.
Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20 minut.
Bagely posypeme práškovým cukrem.
Volitelně si můžete vyrobit tvarohové rohlíky se širokou paletou náplní, od hustého džemu a konzerv, až po makové a čokoládové náplně, nasekané ořechy smíchané s medem atd.
Zdroj:povarlol.com