Tvarohové pečivo je vždy velmi chutné, jemné a jemné. A v tomto případě je to ještě jednodušší.

Potřebujeme

– mouka, 390 g;

– vejce, 1 kus;

– máslo, 100 g;

– tvaroh, 350 g;

– soda, 1 lžička;

– práškový cukr.

Pokračování na další straně

xx_xx

Postup:

Tvaroh smícháme se změklým máslem, přidáme vejce a sódu. Hmotu rozemlejte vidličkou, dokud není zcela homogenní.

Mouku prosejte a po částech přidávejte do těsta, hmotu promíchejte. Těsto by mělo být měkké a vláčné, mírně lepivé. Nádobu s těstem zakryjte fólií a vložte ji na 30 minut do chladničky.

Pracovní povrch posypeme moukou a vyložíme těsto, promícháme a rozdělíme na 2 části. Jednu část vyválíme na tenkou a kulatou vrstvu, přibližně 3 mm. Rozdělte na segmenty – trojúhelníky a poté je sklopte na rohlíky. To samé děláme s druhou částí testu.

Zakryjte plech pergamenem a rozložte sušenky.

Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte 20 minut.

Bagely posypeme práškovým cukrem.

Volitelně si můžete vyrobit tvarohové rohlíky se širokou paletou náplní, od hustého džemu a konzerv, až po makové a čokoládové náplně, nasekané ořechy smíchané s medem atd.

Zdroj:povarlol.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here