Známé rýžové výrobky, které se nacházejí v obchodech s potravinami po celém světě, mohou být pro malé děti škodlivé. Nová studie odhalila nadměrné hladiny karcinogenní látky u některých oblíbených oblíbených látek a vydává varování rodičům. Dospělí, kteří jsou velkými spotřebiteli rýže a jedí ji více než sedmkrát týdně, by měli také zvážit omezení svého příjmu.
Studii provedla Švédská národní agentura pro potraviny. Při zkoumání 102 produktů z rýže dostupných na trhu objevili u některých z těchto vědců vysoké hladiny arsenu, což je známý karcinogen.
Organizace pro bezpečnost potravin přezkoumala svá stravovací doporučení týkající se rýže a doporučila, aby děti nejedly rýži nebo výrobky z rýže, jako je rýžová kaše, rýžové nudle nebo snídaňové cereálie z nafouknuté rýže, jako jsou rýžové křupky, více než čtyřikrát týdně. Děti by se měly rýžovým koláčům úplně vyhnout.
Emma Halldin Ankarberg, toxikologka z NFA, vysvětluje: „Už jsme věděli, že rýže obsahuje arsen. Nyní víme, že některé produkty na trhu obsahují poměrně vysokou hladinu. Mimo jiné jsme nyní radili dětem do šesti let, které konzumují rýžové koláče. Pro všechny ostatní jsou rýžové koláče mírné, ale záleží to na celkovém množství spotřebovaných produktů z rýže “.
Ti, kteří konzumují hodně rýže, tj. Více než sedmkrát týdně, by měli omezit příjem rýže, protože se vystavují riziku požití velkého množství arsenu.
Výsledky studie odhalily, že populární rýžové výrobky, včetně Kellogg’s Rice Krispies, Boots Baby Organic Rice Cakes a Organix First Wholegrain Baby Rice, byly některé z těch, které obsahovaly nebezpečné úrovně arsenu.
Pokračování na další straně