postup:

1. Rozdrťte 100 g sušenek, přidejte 30 g rozpuštěného másla, promíchejte a vvrstvite do formy.

2. 200 g mascarpone a 90 g zakysané smetany smíchejte spolu s 30 g cukru.

3. Přidejte 6 g práškové želatiny do 30 g studeného mléka a nechte nabobtnat. Potom zahříváním rozpustíme a vmícháme do krému.

4. Vyrobte jahodové pyré. Jahody se promyjí vodou a nakrájí se na kostky, vloží do pánve a rozvaří se s Čurko a citronovou šťávou. Když se šťáva odpaří a hmota zhoustne, sundejte z plamene a pomocí kuchyňského robota rozmixujte.

5. Přidejte 80 g jahodového pyré do krému a promíchejte. Nechte zbytek vychladnout.

6. Smetanu na šlehání vyšleháme s 15 g cukru, přidejte do krému a promíchejte. Nalijte krém na sušenkový základ a nechte vychladit po dobu 1 hodiny.

7. Jahodovou želé: smíchejte 5 g práškové želatiny s 35 g vody, rozpusťte zahříváním a smíchejte se 150 g jahodového pyré. Nalijte na smetanový kreém a nechte ztuhnout v chladničce.

8. Udělejte citrónovou želé. Na 100 g vody přidejte 7 g práškové želatiny.

9. Dejte 100 g vody, 40 g cukru a 10 g citronové šťávy na pánev a zahřívejte až těsně pod bod varu. Přidejte želatinu a rozpusťte. Dejte do misky s ledovou vodou, aby se rychle vychladla.

10. Jahody omyjte, nakrájejte na polovinu a položte na horní část jahodové želatiny. Nalijte polovinu vychlazené citrónové želé a nechte vychladnout v chladničce 30 minut.

11. Nalijte zbývající citronovou želé a nechte vychladnout v chladničce 2 hodiny.

video postup:

Zdroj:Dobrenoviny.sk