postup:
1. Rozdrťte 100 g sušenek, přidejte 30 g rozpuštěného másla, promíchejte a vvrstvite do formy.
2. 200 g mascarpone a 90 g zakysané smetany smíchejte spolu s 30 g cukru.
3. Přidejte 6 g práškové želatiny do 30 g studeného mléka a nechte nabobtnat. Potom zahříváním rozpustíme a vmícháme do krému.
4. Vyrobte jahodové pyré. Jahody se promyjí vodou a nakrájí se na kostky, vloží do pánve a rozvaří se s Čurko a citronovou šťávou. Když se šťáva odpaří a hmota zhoustne, sundejte z plamene a pomocí kuchyňského robota rozmixujte.
5. Přidejte 80 g jahodového pyré do krému a promíchejte. Nechte zbytek vychladnout.
6. Smetanu na šlehání vyšleháme s 15 g cukru, přidejte do krému a promíchejte. Nalijte krém na sušenkový základ a nechte vychladit po dobu 1 hodiny.
7. Jahodovou želé: smíchejte 5 g práškové želatiny s 35 g vody, rozpusťte zahříváním a smíchejte se 150 g jahodového pyré. Nalijte na smetanový kreém a nechte ztuhnout v chladničce.
8. Udělejte citrónovou želé. Na 100 g vody přidejte 7 g práškové želatiny.
9. Dejte 100 g vody, 40 g cukru a 10 g citronové šťávy na pánev a zahřívejte až těsně pod bod varu. Přidejte želatinu a rozpusťte. Dejte do misky s ledovou vodou, aby se rychle vychladla.
10. Jahody omyjte, nakrájejte na polovinu a položte na horní část jahodové želatiny. Nalijte polovinu vychlazené citrónové želé a nechte vychladnout v chladničce 30 minut.
11. Nalijte zbývající citronovou želé a nechte vychladnout v chladničce 2 hodiny.
video postup:
Zdroj:Dobrenoviny.sk