Když upeču tyto jemnulinké hlemýždě, mám jistotu, že můj muž je nejšťastnější :-). Chcete-li doma potěšit i vy, zkuste toto vynikající pečivo.

potřebujeme:

175 ml polotučného mléka

1 lžička kr. cukru

1 lžička polohrubé mouky

dále:

10 g čerstvého droždí

350 g polohrubé mouky

20 g kr. cukru

sůl

1 vejce

75 g másla

náplň:

500 g hrudkovitého tvaorhu

1 žloutek

1 bal. vanilkového cukru

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

V teplém mléce rozmícháme cukr, mouku a droždí. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, špetku soli, vejce a rozpuštěné máslo. Přidáme vykynutý kvásek, vypracujeme jednotné vláčné těsto a necháme vykynout. Tvaroh rozmícháme se žloutkem a vanilkovým cukrem.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále na obdélník 40 × 30 cm. Potřeme rozšlehaným vejcem. Rovnoměrně rozmístíme tvaroh, posypeme cukrem a umytými rozinkami. Stočíme do tuhé rolády a krájíme 2 cm široké kolečka. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem, snadno je rozmačkáme, potřeme vajíčkem. Pečeme 25 min. při teplotě 180 ° C.

Ještě horké pocukrujeme prosetým práškovým cukrem.

Zdroj:dobrenoviny.sk

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here