🙂

postup:

Při přípravě polevy je velmi důležité, abychom všechny suroviny použili ve správném stavu. Při separaci bílku od žloutku je nejen důležité, aby se do bílku nedostalo žloutek, ale musíme odstranit i koneček bílku. Čisté bělmo bez konečku je důležité, aby se nám v polevě nevytvořili hrudky.

Stejně je třeba připravit si cukr. 2-3x ho prosejeme přes husté síto.

Ingredience na obě polevy spojíme v samostatných miskách. Mícháme metličkou maximálně 1-2 minuty. Můžeme použít i šlehač na nejnižších otáčkách, ale lepší je míchat ručně. Pozor, abyste z polevy neušlehali sníh. Správnou konzistenci poznáte podle toho, že řídká poleva se leje a hustá spíše trhá.

Každý bílek může mít jinou velikost. Proto, pokud se vám zdá poleva příliš hustá přidejte více bílku, pokud naopak příliš řídká, přidejte více cukru.

plnění:

Oba druhy polevy je dobré plnit do menších cukrářských sáčků. Můžete přidávat různé barvy potravinářského barviva, abyste vytvořili různé barevné provedení.

Zdroj:Dobrenoviny.sk