postup:

Nejdříve si připravíme medové pláty. Všechny suché přísady prosejeme, přidáme i všechny přísady a vypracujeme hladké těsto, které si necháme přikryté odpočinout cca 30 min.

Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly. Každý kousek těsta je dobré ještě si trochu promísit a až následně vyválet na plát zhruba velikosti obrácené strany plechu.

Obrácenou stranu plechu vyložíme pečícím papírem a těsto na ni pomocí válečku přeneseme a dovaľkáme přímo na plechu.

Tento postup opakujeme se všemi pláty. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů a snažíme se ho péct do hněda.

Upečené pláty si dlouhým nožem na plechu podberáme a opatrně sklouzl na připravenou podložku.

Náplň: Větší část mléka si dáme vařit s cukrem. V menší části mléka si rozmícháme, žloutky, mouku a Zlatý klas. Přilijeme to do vroucího mléka a uvaříme hladký pudink, který necháme vychladnout na teplotu másla, které budeme používat.

Máslo si mixérem našleháme a po troše přidáváme uvařený vychladlý pudink a opatrně, rum, aby se nám nádivka nesrazila.

8.Zase pomocí váhy si oddělíme tak 100 g pod čokoládu a zbytek nádivky si rozdělíme na dvě části. Můžeme to dělat i podle oka, ale konečný řez může být nerovnoměrný. Druhý plát si natřeme karamelovým šálek nebo povidly, který si v případě hustoty můžeme rozředit horkou vodou.

Po uložení vrchního plátu si zákusek dobře přitlačíme, popřípadě můžeme na něj položit desku a jemně zatížit, ačkoli alespoň na chvíli.

Vrch koláče posypeme práškovým cukrem nebo přelijeme čokoládovou polevou.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Zdroj:dobrenoviny.sk