Štrucha je plevel, který může také růst ve vaší zahradě. Je to docela běžná rostlina, ale jen málo lidí ví o jejích úžasných přínosech pro zdraví.

Než s ním zacházíte znovu jako se zbytečným plevelem, který je třeba vytrhnout, může to být lepší pro vaše zdraví.

1. Hodí se k vaší stravě

Je to nízkokalorická rostlina, kterou odborníci na výživu oceňují. Kromě toho, že je portulaka lehká a má vysoký obsah vlákniny, pomáhá také snižovat chuť k jídlu.

# 2. Je bohatá na omega-3 mastné kyseliny

Tato rostlina obsahuje více omega-3 mastných kyselin než jakákoli listová zelenina. To znamená, že přidání jen malého množství těchto plevelů do vaší stravy může pozitivně ovlivnit spánek, náladu a dokonce i revmatoidní artritidu.

# 3. Skvělý zdroj draslíku

Obsahuje téměř 250 mg draslíku v jedné porci. To znamená, že může snížit krevní tlak, snížit úzkost a pomoci vám rychleji se zotavit z namáhavé fyzické aktivity. Je povinnou součástí stravy každého sportovce v každém věku.

Pokračování na další straně

xx_xx

# 4. Skvělé pro imunitu a zrak

Tato rostlina, kromě obrovského množství omega-3 mastných kyselin, vyhrává nad jinou zeleninou v množství vitaminu A, který ovlivňuje zrak, zuby, kosti a celkovou imunitu.

5. Zdroj vápníku

Pokud si chcete udržet aktivní životní styl, zejména s věkem, je důležité zaměřit se na příjem správného množství vápníku. Šrucha obsahuje až 28 mg na porci!

# 6. Neobvyklá chuť

I když to ne každý má rád, mnoho elegantních restaurací vytvořilo menu postavené kolem této buriny. Dobře připravená štrucha by měla doplňovat jemná jídla.

Pokud ho nechcete jíst jako zelenou, můžete si s ním vytvořit smoothie! Přidejte k tomu jahody, ostružiny a třešně a tento nápoj vám bude určitě chutnat!

Zdroj:twojenowinki.pl

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here