postup:

Nejprve uděláme vanilkový krém. V misce smícháme mouku, cukr a přilijeme mléko – utřeme tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Přidáme i žloutky, vanilku a za stálého míchání z této směsi uvaříme hustý krém – necháme vychladnout. Ochucený tvaroh si smícháme se šlehačkou a tuto směs vmícháme do vanilkového krému. Měli bychom získat jednotnou krémovou hmotu.

Nyní jdeme vrstvit. Vypočítáme si 5 řad po 4 sušenky a takto jejich navrstvíme na dno formy. Na sušenky navrstvíme polovinu krému, přikryjeme sušenkami, druhou polovinu krému, opět sušenky a nakonec glazuru. Tu připravíme jednoduše, jen ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a olej, nakonec přimícháme kakao a tekutou směs nalijeme na vrch dezertu. Pokud chcete, aby byly sušenky hned měkké, můžete je namáčet v mléce. Pokud ale necháte dezert odležet, změknou i bez mléka.

Zdroj:receptneked.hu