Do těsta:

  • 500 g máslových sušenek nebo domácích sušenek (domácí sušenky potřebují více času na změkčení)
  • mléko na namočení sušenek

Na smetanovou náplň:

  • 400 ml smetany na šlehání
  • 400 g tvaroh vanilkový (já dala Pilos)

Na vanilkový krém:

  • 4 dl mléka
  • 4 žloutky
  • 100 g cukru
  • 40 g hl. mouky
  • 3 lžičky vanilkového cukru nebo vanilkové příchutě

Na vrch:

  • 200 g varovné nebo mléčné čokolády
  • 2-3 lžíce oleje na vaření
  • 2 lžíce kakaový prášek

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

Nejprve uděláme vanilkový krém. V misce smícháme mouku, cukr a přilijeme mléko – utřeme tak, aby ve směsi nebyly hrudky. Přidáme i žloutky, vanilku a za stálého míchání z této směsi uvaříme hustý krém – necháme vychladnout. Ochucený tvaroh si smícháme se šlehačkou a tuto směs vmícháme do vanilkového krému. Měli bychom získat jednotnou krémovou hmotu.

Nyní jdeme vrstvit. Vypočítáme si 5 řad po 4 sušenky a takto jejich navrstvíme na dno formy. Na sušenky navrstvíme polovinu krému, přikryjeme sušenkami, druhou polovinu krému, opět sušenky a nakonec glazuru. Tu připravíme jednoduše, jen ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a olej, nakonec přimícháme kakao a tekutou směs nalijeme na vrch dezertu. Pokud chcete, aby byly sušenky hned měkké, můžete je namáčet v mléce. Pokud ale necháte dezert odležet, změknou i bez mléka.

Zdroj:receptneked.hu

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here