postup:
1. mixer vyšlehejte 2 vejce, 100 g cukru, 50 g másla a 2 lžíce medu do pěny.
2. Přidejte mouku smíchanou se sodou a vlažným mlékem tak, aby nevznikly hrudky. Vše dobře vymícháme, rozdělte si na 3 části a první část nalijte na plech, pokrytý pečícím papírem. V rozehřáté troubě upečte 3 pláty při teplotě 180 stupňů.
3. Krém si připravte tak, že nalijte do hrnce litr mléka, přidejte mouku, moučkový cukr a dobře vymícháme. Vařte na mírném ohřevu dokud krém nezhoustne. Nechte ho úplně vychladnout.
4. Opatrně zašleháme do krému máslo a rozdělte ho na dvě části. Do jedné části přimíchejte vanilkový cukr, nebo vanilkovou esenci a do druhé kakao.
5. Sestavte zákusek tak, že na spodek dejte jeden plát upečeného těsta, navrstvěte kakaový krém a překryjte opět upečeným plátem. Na tento dejte vanilkový krém a přikryjte posledním plátem.
6. Připravte si polevu. Nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte máslo a míchejte, dokud není kompaktní a lesklá. Pak ji rovnoměrně rozetřete na vrchní plát zákusku, nechte vychladnout a vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.
7. Hotový zákusek nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť!
Zdroj: cookpad.com