Všichni milovníci krémeš, zbystřete pozornost. Tento zákusek musíte vyzkoušet. Ideální na rodinné oslavy, i na svátky!

potřebujeme:

2 vejce

100 g krupicového cukru

50 g másla nebo margarínu

2 PL medu

500 g hladké mouky

1 lžičku jedlé sody

5 PL mléka

Na krém:

1 l mléka

10 PL hladké mouky

200 g moučkového cukru

250 g másla

20 g vanilkového cukru

3 PL kakaa

Na polevu:

100 g čokolády

60 g másla

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

1. mixer vyšlehejte 2 vejce, 100 g cukru, 50 g másla a 2 lžíce medu do pěny.

2. Přidejte mouku smíchanou se sodou a vlažným mlékem tak, aby nevznikly hrudky. Vše dobře vymícháme, rozdělte si na 3 části a první část nalijte na plech, pokrytý pečícím papírem. V rozehřáté troubě upečte 3 pláty při teplotě 180 stupňů.

3. Krém si připravte tak, že nalijte do hrnce litr mléka, přidejte mouku, moučkový cukr a dobře vymícháme. Vařte na mírném ohřevu dokud krém nezhoustne. Nechte ho úplně vychladnout.

4. Opatrně zašleháme do krému máslo a rozdělte ho na dvě části. Do jedné části přimíchejte vanilkový cukr, nebo vanilkovou esenci a do druhé kakao.

5. Sestavte zákusek tak, že na spodek dejte jeden plát upečeného těsta, navrstvěte kakaový krém a překryjte opět upečeným plátem. Na tento dejte vanilkový krém a přikryjte posledním plátem.

6. Připravte si polevu. Nalámanou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni, přidejte máslo a míchejte, dokud není kompaktní a lesklá. Pak ji rovnoměrně rozetřete na vrchní plát zákusku, nechte vychladnout a vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny.

7. Hotový zákusek nakrájejte a podávejte. Dobrou chuť!

Zdroj: cookpad.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here