Žijeme ve světě, kde jsou lidé, kteří jsou odlišní, často považováni za méně inteligentní. Skutečnou pravdou ale je, že takoví lidé jsou pouze nadprůměrně inteligentní a kreativní. Protože základním pravidlem je, že pokud chceme v podnikání uspět, musíme se odlišit od většiny. Z tohoto důvodu se zdá, že nemocná psychiatrická žárlivost označila inteligentní lidi za nemocné, aby jim prodala lék a zároveň vyléčila jejich vlastní egoismus.

ADHD představuje nedostatek pozornosti a zvýšenou aktivitu. V překladu by to znamenalo – nezajímá mě něco, co je nudné a zajímá mě jen to, co je zajímavé.

Někteří podivní lidé s titulem (psychiatři) to nazvali poruchou a protože titul představuje autoritu a nesmí vzbuzovat podezření – lidé se diagnóze tiše klaní, aniž by ji zpochybňovali.

ADHD ve skutečnosti znamená: Jsem ve své práci úspěšný, protože ji miluji a dělám jen to, co mě naplňuje. Ale není to to, co všichni chceme?

Monotónní práce, jako je účetnictví, které je každodenní rutinou, není pro lidi, kteří mají rádi výzvy. Vedení účetnictví má jasně dané mantinely a nevyžaduje kreativitu – neexistuje žádná šedá zóna (pokud se nejedná o daňové úniky) a o očekávaných úkolech není pochyb.

Pokračování na další straně