Klasický řízek – tenký plátek hovězího, telecího nebo vepřového masa smažený v trojobalu. Kdo by si však pomyslel, že se dá připravit i bez masa a proto zde máme variantu i pro vegetariány!

ingredience:

  • 1kg zelí
  • 50g strouhanky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

  1. Nařežte si zelí na plátky (přibližně 2cm), ale košťál neodstraňujte, aby udržel zelné listy.
  2. Povařte je v osolené vodě po dobu minut a potom ji přeložte na sítko.
  3. Rozšlehejte si vejce, osolte, opepřete a vysypte strouhanku do další misky.
  4. Každý plátek zelí si namočte do vajíčka pak do strouhanky a opět do vajec. Osmažte na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách.

Přidejte si ke kapustě dip z kysané smetany, česneku a bylinek. Neprohloupíte!