Klasický řízek – tenký plátek hovězího, telecího nebo vepřového masa smažený v trojobalu.

Kdo by si však pomyslel, že se dá připravit i bez masa a proto zde máme variantu i pro vegetariány!

ingredience:

  • 1kg zelí
  • 50g strouhanky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

postup přípravy najdete na druhé stránce:

🙂

Postup:

Nařežte si zelí na plátky (přibližně 2 cm), ale košťál neodstraňujte, aby udržel zelné listy.

Povařte je v osolené vodě po dobu několika minut a pak ji přeložte na sítko.

Rozšlehejte si vejce, osolte, opepřete, a vysypte strouhanku do další misky.

Každý plátek zelí si namočte do vajíčka pak do strouhanky a opět do vajec. Osmažte na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách.

Přidejte si k zelí dip z zakysané smetany, česneku a bylinek. Neprohloupíte!