Klasický řízek – tenký plátek hovězího, telecího nebo vepřového masa smažený v trojobalu.
Kdo by si však pomyslel, že se dá připravit i bez masa a proto zde máme variantu i pro vegetariány!
ingredience:
- 1kg zelí
- 50g strouhanky
- 3 vejce
- 3 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
postup přípravy najdete na druhé stránce:
🙂
Postup:
Nařežte si zelí na plátky (přibližně 2 cm), ale košťál neodstraňujte, aby udržel zelné listy.
Povařte je v osolené vodě po dobu několika minut a pak ji přeložte na sítko.
Rozšlehejte si vejce, osolte, opepřete, a vysypte strouhanku do další misky.
Každý plátek zelí si namočte do vajíčka pak do strouhanky a opět do vajec. Osmažte na rozpáleném oleji dozlatova po obou stranách.
Přidejte si k zelí dip z zakysané smetany, česneku a bylinek. Neprohloupíte!