Příprava:

Krok první:  Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia a máslo vytáhněte ze žáruvzdorného plechu. Nakrájejte česnek na plátky a vtírejte ho na dno máslem vymazaného plechu.

Krok 2:  Vložte oheň do ohně, poté roztopte 3 lžíce másla, přidejte mouku, muškátový oříšek, sůl, pepř. Jemně vmíchejte zakysanou smetanu a kuřecí vývar a přiveďte k varu, poté troubu odstavte na mírném ohni a nechte působit další 3 minuty. Poté jej úplně odstavte z ohně, přidejte sýr a míchejte, dokud nebude vše dohromady.

Krok třetí:  Položte bramborové plátky v pěkné vrstvě na plech, sůl a pepř mezi vrstvy, poté je zalijte sýrovou a zakysanou smetanovou omáčkou, aby zakryly brambory.

Krok 4:  Posypte horní část parmazánem a můžete jít do trouby po dobu 45-60 minut. Až budou hotové, zlatohnědé a křupavé, může přijít servírování a občerstvení.

Zdroj.tudnivalok.eu