Pokud milujete kuřecí prsa, ale hledáte nový recept na jejich přípravu, máme řešení.
Je jím skvělý recept s názvem Cordon Bleu, který si zamilujete.
Co budeme potřebovat:
- 4 ks kuřecích prsou
- Jednu část z velkého stroužku česneku
- 1/2 lžíce černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička sušené petrželové nati
- 5 lžic hořčice
- 8 plátků šunky
- 8 plátků sýra
- 2 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1,5 šálku strouhanky
- 4 lžic oleje
postup přípravy – strana 2
🙂
Příprava:
1) V první řadě si kuřecí prsa důkladně očistíme a omyjeme. Pak je překrojíme na polovinu tak, abychom dostali asi 8-9 kousků (samozřejmě to závisí na jejich tloušťce a velikosti jednotlivých kuřecích prsou, které jsme koupili).
2) Kuřecí prsa naklepeme na tenký plátek. Potom je osolíme, opepříme, rozetřeme po nich i náš česnek, který jsme si protlačili přes lis na česnek, a posypeme je sušenou petrželkou.
3) Každý plátek potřeme hořčicí, položíme plátek šunky , sýra a srolujeme.
Obalíme v rozšlehaném vajíčku s mlékem a ve strouhance.
Připravíme si plech na pečení, který vyložíme alobalem a potřeme olejem. Položíme role a dáme zapéct do trouby. Pečeme při teplotě 210 stupňů cca 35 minut. Dobrou chuť!