Žádná chemie z krabice. Krtkův dort patří mezi nejoblíbenější dorty. V tomto receptu si ukážeme, jak jej upéct doma, přírodně a v mnohem zdravější verzi.

ingredience

  • 160 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g polohrubé bílé mouky
  • špetka soli
  • 80 g třtinového cukru
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžičky kypřícího prášku
  • 25 g holandského kakaa
  • 230 ml ovesného mléka (pokud nepotřebujete mít dort čistě veganskou použijte běžné mléko)
  • 60 ml slunečnicového oleje
  • 2 banány
  • 400 ml kokosového mléka
  • 30 g Agávový sirupu
  • 2 sáčky škrobového ztužovače šlehačky
  • 100 g hořké čokolády (která neobsahuje mléko)

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

  1. Smícháme mouku, sůl, cukr, jedlou sodu, kypřící prášek a kakao. Přidejte ovesné mléko a olej a důkladně promíchejte.
  2. Vymažte menší dortovou formu (o průměru cca 20 cm) a těsto do ní vlijte. Formu dejte do předehřáté trouby a pečte 30 minut při 180 ° C.
  3. Nechte vychladnout a vydlabeme v korpusu mělkou misku. Vydlabané rozdrobené těsto schovejte do misky.
  4. 2 banány podélně rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané části.
  5. Ušlehejte kokosové mléko spolu s Agávový sirupem a škrobovým ztužovačem šlehačky.
  6. Nastrouhejte nebo nakrájejte hořkou čokoládu a vmíchejte ji do ušlehaného krému. Ten pak navrstvěte na banány.
  7. Rozdrobené vydlabané těsto, které jste si dali bokem do misky, nasypte navrch a přitlačte.
  8. Dejte chladit a potom podávejte.

zdroj