Skvělá netradiční příloha – šťouchané zapečené brambory. Uvařit ve slupce, rozmáčknout, posypat a zapéct. Je to tak jednoduché a přitom tak chutné.

ingredience

  • 4 brambory (obyčejné či červené)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 polévková lžíce pažitky
  • 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra
  • 1 polévková lžíce nastrouhaného parmazánu
  • sůl
  • koření
  • další koření či bylinky

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

Postup:

1) Předehřejte troubu. Důkladně omyjte brambory, neloupejte je. Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut do měkka. V misce smíchejte olivový olej a rozmačkaný česnek.

2) Plech vyložte pečícím papírem. Uvařené brambory na něj položte. Použijte šťouchadlo na brambory a brambory částečně rozmačkejte.

3) Na každý brambor nalijte trochu olivového oleje s česnekem. Posypte špetkou soli a pepře případně dalším kořením.

Přidejte parmezán, sýr a nakrájenou pažitku. Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.