Skvělá netradiční příloha – šťouchané zapečené brambory. Uvařit ve slupce, rozmáčknout, posypat a zapéct. Je to tak jednoduché a přitom tak chutné.
ingredience
- 4 brambory (obyčejné či červené)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 polévková lžíce pažitky
- 2 polévkové lžíce nastrouhaného sýra
- 1 polévková lžíce nastrouhaného parmazánu
- sůl
- koření
- další koření či bylinky
postup přípravy najdete na druhé stránce….
🙂
postup:
1) Předehřejte troubu. Důkladně omyjte brambory, neoloupejte je. Ve vroucí vodě brambory vařte 15 – 20 minut do měkka. V misce smíchejte olivový olej a rozmačkaný česnek.
2) Plech vyložte pečícím papírem. Uvařené brambory na něj položte. Brambory částečně rozmačkejte. Můžete také brambory překrýt utěrkou a dlaní brambory rozmáčknout.
3) Na každý brambor nalijte trochu olivového oleje s česnekem. Posypte špetkou soli a pepře případně dalšího koření.
Přidejte parmazán, sýr a nakrájenou pažitku. Dejte na gril či do trouby na 7 – 10 minut, dokud není sýr rozteklý a brambory křupavé.