Oběd nejen pro pořádné chlapy, ale i pro všechny, kteří mají rádi syté a chutné jídlo, které připravíte pohodlně a rychle na jednom plechu. Je to houbařská delikatesa, vyzkoušejte!
Co budeme potřebovat:
12 plátků vepřových řízků
12 plátků toastového sýra
650 g čerstvých hub
3 větší cibule
200 g slaniny
pórek nakrájený na kolečka
700 ml smetany na šlehání (případně smetany na vaření, ale šlehačka je chutnější)
250 g zakysané smetany
Sůl, pepř, červená paprika, kari koření
Hořčice, rajčatový protlak, bílé víno (smíšené ve stejném poměru – asi 3 lžíce z každé přísady)
postup přípravy najdete na druhé stránce..
🙂postup:
Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem, nasolíme, opepříme a uložíme na plech vymazaný olejem s vyššími okraji.
Na maso uložíme plátky sýra. Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na pánvi. Přidáme slaninu a později i houby nakrájené na kousky. Osolíme, opepříme a když se začne z hub odpařovat kapalina, navrstvíme na sýrovou vrstvu.
Na tuto vrstvu rozložíme pórek nakrájený na kolečka.
Oba druhy smetany promícháme a ochutíme solí a kořením. V jiné misce rozmícháme hořčici s protlakem a bílého vína – přísady jsem dávala od oka, ale asi 3 lžíce z každé přísady.
Tuto směs vmícháme do smetany a navrstvíme na směs na plechu.
Vložíme do ledničky marinovat na 12-24 hodin, pak vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 stupňů asi 90 minut – prvních 30 minut můžeme péct pod alobalem.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
zdroj: kochbar.de