Období, kdy začne sezóna lehkých salátů, se rychle blíží. Nemusíme si vždy připravovat tytéž dokola. Jarní, kuřecí, zeleninový, nebo těstovinový.

Jsou to nejčastější varianty salátů, které doma v letních a jarních dnech plánujete udělat?Zkuste s námi i lahůdku s mrkví a kuřecím masem. Vyzkoušejte a uvidíte, že se k němu budete rádi vracet.

ingredience

  • 450 g kuřecího masa
  • 3 ks větší mrkve
  • 3-4 salátové okurky
  • 60 g tvrdého sýra
  • majonéza podle chuti
  • sůl, pepř

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

Postup:

1) Uvaříme si kuřecí maso, které jsme nakrájeli na kostky. Osolíme, opepříme. Necháme vychladit.

2) Vejce si uvaříme natvrdo, necháme vychladit a pokrájíme na kostičky.

3) Mrkev si nastrouháme na struhadle na hrubší kousky.

4) Okurky zbavíme slupky a nakrájíme na kostky, ale můžeme také nastrouhat. Záleží na Vás.

5) Nastrouháme si také tvrdý sýr. Všechno smícháme v míse spolu s majonézou.

Hotovo!