postup:
Vejce přendáme do vodní lázně s cukrem a ušleháme do pěny.
Med a máslo rozpustíme v jiném hrnci a když je směs tekutá, slabým proudem ji opatrně přimícháme do nadýchané vaječné hmoty. Nakonec přimícháme i sodu a sejmeme z plamene.
Do těsta přidáváme postupně hladkou mouku tak, abychom vypracovali měkké jednotné těsto. Které je tvárné, flexibilní a dobře se s ním pracuje.
Těsto rozdělíme na 4 části a každou rozválíme na plát, přendáme na pečící papír a pečeme na obráceném plechu. Každý plát pečeme při teplotě 180 stupňů jen pár minut, aby těsto příliš nezhnědlo.
Všechny pláty těsta necháme vychladnout a kraje zarovnáme pomocí nože. Nepravidelné odřezky rozmačkáme a použijeme jako drobenku na vrch zákusku.
Metličkou ušleháme smetanu s cukrem a tuto hmotu natíráme střídavě mezi pláty těsta.
Na vrch navrstvíme zbylý krém a posypeme drobenkou z medového těsta. Vložíme do lednice ztuhnout a můžeme podávat.