Jednoduché přísady a fantastický výsledek. Vyzkoušejte zcela jednoduchý koláček, který trumfne i složité zákusky. Nuž nadarmo se říká, že naše babičky byly v kuchyni kouzelnice!
Ingredience:
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla nebo margarínu
- 150 g moučkového cukru
- špetku soli
- 2-3 lžíce mléka
- 1 vejce
Na krém:
- 600 ml zakysané smetany
- 2 bal. vanilkového pudingu
- 150 g kr. cukru
- 500 ml mléka
- Kůru a šťávu z menšího citronu
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do ledničky.
Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme, aby se na pudinku nevytvořil škraloup) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (já jsem na plechu o rozměrech 20 x 30 cm).
1 těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlali pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.
Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.
Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.
Přejeme vám dobrou chuť.