Koláč bez pečení – jednoduché řešení zdánlivě složitého problému. Připravili jsme recept pro zaneprázdněné ženy, kterému nikdo neodolá!

Samozřejmě, si ho můžete přizpůsobit podle vašich chutí, například přidáním oblíbeného ovoce, ořechů nebo čokolády.

Co budeme potřebovat k výrobě krému

  • 200 g sušenek
  • 3 vejce
  • 250 g kondenzovaného mléka
  • 400 ml mléka
  • 1/2 lžičky vanilkového cukru
  • 200 g másla

Na polevu

  • 4 PL cukru
  • 4 PL kakaa
  • 12 PL mléka

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Vejce si vymíchejte do jednotné konzistence.

Přidejte mléko, kondenzované mléko a vanilkový cukr. Důkladně promíchejte.

Dejte si hrnec na menší teplotu na sporák a přiveďte k varu. Následně hotový krém odstraňte z tepla a nechte vychladnout.

Přišel čas na čokoládu. V hrnci si smíchejte cukr, kakao a mléko. Důkladně promíchejte, aby v něm nebyly hrudky.

Hrnec umístěte na sporák při a pří nižší teplotě a za stálého míchání čekejte, dokud se vám nevytvoří jednotná směs. Následně čokoládu odstraňte ze sporáku.

Máslo nakrájejte na menší kostky a dejte mu pár minut, aby změklo. Pomocí mixéru ho snadno rozmixujte.

Přidejte k máslu vychlazený krém a ještě jednou vyšlehejte.

Dno vhodné formy si vyložte sušenkami, které pak potřete krémem. Opakujte totéž i s druhou vrstvou sušenek a krému. Pokračujte, než Váš dezert zakončíte  sušenkami.

Na konec dezert polijte čokoládovou polevou, vložte do lednice na 3-4 hodiny nebo na celou noc.