Nesmrtelný recept na výborný a tradiční koláček – frgál. Připravit ho je skutečně jednoduché a zvládnete to levou zadní. Neváhejte a zkuste tento recept.
Co budeme potřebovat:
- 300 g hladké mouky
- 200 g hrubé mouky
- 120 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- 120 g rozpuštěného vlažného másla nebo jiného tuku
- trošku soli
- citronová kůra
- 150 ml mléka (nebo dle potřeby)
- 30 g čerstvého droždí
na náplň: povidla, mák, zelí, tvaroh – podle chuti:)
na drobenku: 100 g rozpuštěného másla s rumem, 150 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudink (volitelné)
postup přípravy najdete na druhé stránce..
🙂
postup:
Z části vlažného mléka, droždí, trochy cukru a mouky si připravíme kvásek a po vykynutí přidáme k mouce a ostatním přísadám. Zpracujeme nepříliš tuhé, vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
Potom těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme kulaté, ne moc hrubé frgály a dáme na plech vyložený pečícím papírem.
Potřeme připravenou náplní, posypeme drobenkou a necháme chvíli kynout.
Potom dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem s trochou rumu.
Dobrou chuť!