Nesmrtelný recept na výborný a tradiční koláček – frgál. Připravit ho je skutečně jednoduché a zvládnete to levou zadní. Neváhejte a zkuste tento recept.

Co budeme potřebovat:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g hrubé mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • 120 g rozpuštěného vlažného másla nebo jiného tuku
  • trošku soli
  • citronová kůra
  • 150 ml mléka (nebo dle potřeby)
  • 30 g čerstvého droždí

na náplň: povidla, mák, zelí, tvaroh – podle chuti:)

na drobenku: 100 g rozpuštěného másla s rumem, 150 g moučkového cukru, 150 g polohrubé mouky, 1 vanilkový pudink (volitelné)

postup přípravy najdete na druhé stránce..

🙂

postup:

Z části vlažného mléka, droždí, trochy cukru a mouky si připravíme kvásek a po vykynutí přidáme k mouce a ostatním přísadám. Zpracujeme nepříliš tuhé, vláčné těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

Potom těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme kulaté, ne moc hrubé frgály a dáme na plech vyložený pečícím papírem.

Potřeme připravenou náplní, posypeme drobenkou a necháme chvíli kynout.

Potom dáme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Ještě horké pokapeme rozpuštěným máslem s trochou rumu.

Dobrou chuť!