Toto jídlo z mrkve dělám už léta, dokonce ho milují i děti. Dělám ho jako přílohu, nebo jen jako pochoutku k televizi.
Jen ji pokapejte olejem, potřete česnekem a máte nejlepší přílohu pod sluncem!
Mrkev je v kombinaci s česnekem a kapkou oleje neskutečně dobrá. Určitě tento recept vyzkoušejte!
ingredience:
- 600 g mrkve
- ½ lžičky sladké papriky
- 50 ml olivového oleje
- 3-4 stroužky česneku
- 1 lžičku soli
- Petržel nasekaná nadrobno
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Mrkev si očistíme, omyjeme a pokud je hrubá, můžeme ji překrojit na polovinu, případně na čtvrtky.
Olej smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Mrkev dobře promícháme s kořeněným olejem a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.
Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 45 minut při teplotě 200 stupňů.
Doporučuji sem-tam promíchat a asi 10 minut před dopečením odstranit alobal a nechat zapéct do křupava.
Pokud je třeba podlijte troškou vody, nebo pomažte ještě trochou olivového oleje.
Posypte petrželkou a můžete si pochutnávat.