Toto jídlo z mrkve dělám už léta, dokonce ho milují i děti. Dělám ho jako přílohu, nebo jen jako pochoutku k televizi.

Jen ji pokapejte olejem, potřete česnekem a máte nejlepší přílohu pod sluncem!

Mrkev je v kombinaci s česnekem a kapkou oleje neskutečně dobrá. Určitě tento recept vyzkoušejte!

ingredience:

  • 600 g mrkve
  • ½ lžičky sladké papriky
  • 50 ml olivového oleje
  • 3-4 stroužky česneku
  • 1 lžičku soli
  • Petržel nasekaná nadrobno

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂
postup:

Mrkev si očistíme, omyjeme a pokud je hrubá, můžeme ji překrojit na polovinu, případně na čtvrtky.

Olej smícháme se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Mrkev dobře promícháme s kořeněným olejem a přendáme na plech vyložený papírem na pečení.

Přikryjeme alobalem a vložíme do vyhřáté trouby, kde pečeme asi 45 minut při teplotě 200 stupňů.

Doporučuji sem-tam promíchat a asi 10 minut před dopečením odstranit alobal a nechat zapéct do křupava.

Pokud je třeba podlijte troškou vody, nebo pomažte ještě trochou olivového oleje.

Posypte petrželkou a můžete si pochutnávat.