Nemusíte chovat vlastní prasátko, ale kupujte takovou
Pokud kupujete syrovou slaninu u řezníka, kupujte ji is kůží . Z ní totiž uděláte výbornou huspeninu. Ta je skvělá i na vazy, chrupavky a kosti. Ze zbytku si můžete vyrobit výborné domácí škvarky a domácí mast, která je například na takové smažení pokrmů mnohem lepší než rostlinné tuky .
Tajemství nejlepších škvarků pod sluncem
Asi 200 g vepřového sádla bez kůže nakrájíme na kostičky a přendáme na plamen. Za stálého míchání opékáme na plameni, můžeme vidět jak se postupně vytápí voňavá vepřové sádlo.
T eď necháme na plameni vařit, dokud neuvidíme první obrysy škvarků . Trvá to delší dobu, proto to chce trochu trpělivosti, ale motivací vám bude krásná vůně.
Když už vidíme v tekutině jasně škvarky, naběračkou odebereme mast – pečlivě si ji uchováme a používáme v domácnosti. Nyní, když jsou škvarky krásné hnědavé , opatrně přidáme do směsi pár lžic mléka . Přidáváme pomalu, mléko slouží k tomu, aby směs nekypela a také budou díky němu škvarky lépe, jemnější . Lehce osolíme a nyní už jen scedíme, sádlo odložíme a škvarky si naložíme na chlebíček.
Přejeme vám dobrou chuť! 🙂
Zdroj:Dobrenoviny.sk