Tyto palačinky jsou skutečně vynikající. Stačí, když vynecháte mléko a vsadíte na fintu, kterou používají i šéfkuchaři v těch lepších restauracích.

Budou chutnější, než kdykoliv předtím – základem je, nevmíchat vejce do těsta celé a nepřehánět to s mícháním!

Co budeme potřebovat:

  • 500 g kefíru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 2 vejce. Rozdělené na bílky a žloutky
  • špetku soli
  • Cukr dle chuti
  • 1 lžičku sody
  • rostlinný olej

postup přípravy najdete na další stránce…

🙂

postup:

Bílky ušleháme na sníh a žloutky smícháme s ostatními přísadami. Nepřehánějte to s mícháním, stačí, aby sypké přísady nasály tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím déle mícháte, tím více bude lepek v mouce tvrdnout a palačinky budou zbytečně tužší.

Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.

Pánev stačí jen potřít trochou oleje, nemusíte to přehánět.

Palačinky budou jedna báseň

Dobrou chuť!