Tyto palačinky jsou skutečně vynikající. Stačí, když vynecháte mléko a vsadíte na fintu, kterou používají i šéfkuchaři v těch lepších restauracích.
Budou chutnější, než kdykoliv předtím – základem je, nevmíchat vejce do těsta celé a nepřehánět to s mícháním!
Co budeme potřebovat:
- 500 g kefíru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 2 vejce. Rozdělené na bílky a žloutky
- špetku soli
- Cukr dle chuti
- 1 lžičku sody
- rostlinný olej
postup přípravy najdete na další stránce…
🙂
postup:
Bílky ušleháme na sníh a žloutky smícháme s ostatními přísadami. Nepřehánějte to s mícháním, stačí, aby sypké přísady nasály tekutinu a vznikla jednotná hmota – čím déle mícháte, tím více bude lepek v mouce tvrdnout a palačinky budou zbytečně tužší.
Nakonec jemně vmícháme sníh a hned smažíme.
Pánev stačí jen potřít trochou oleje, nemusíte to přehánět.
Palačinky budou jedna báseň
Dobrou chuť!