Každý z nás ve své kuchyni uplatňuje nějaké triky při vaření. V tom případě je důležité dodržovat nejen návod v receptu, ale také znát různé tipy pro ještě lepší výsledek. Pokud jste ještě nenabrali rady z kuchařských knih, přečtěte si tento článek, protože v něm jsou všechny moudrosti zkušených hospodyněk a šéfkuchařů.

polévky

  • Aby byla okroška (ruská studená polévka) ostrá, zelenou cibulku přetřete česnekem a solí. Klidně můžete do polévky přidat i strouhaný křen.
  • Pokud jste vaši polévku přesolili, vložte do ní rýži zabalenou v gáze. Povařte 5 minut a následně gázu vyberte, protože již absorbovala přebytečnou sůl.
  • V případě, že chcete mít dokonale čistý vývar, během vaření do něj umístěte umyté vaječné skořápky a hotový vývar přeceďte.
  • Aby fazole na boršč neztmavly při vaření nepřikrývejte hrnec pokličkou.

článek pokračuje na druhé stránce….

🙂

masová jídla

  • Pokud chcete dosáhnout výsledku měkké kotlety, pár hodin před přípravou ji namočte do směsi octa a rostlinného oleje. Tento postup můžete využít i při grilování masa.
  • Aby se vám maso nespálilo, položte na spodní mřížku skleněnou ohnivzdornou formu.
  • Vaše maso bude až neuvěřitelně šťavnaté, pokud ho před vařením na pár vteřin dáte do vařící vody.
  • Pro přípravu šťavnatých karbanátků, přidejte do mletého masa najemno nakrájenou cibuli a surový brambor (v poměru 1: 1).
  • Pokud chcete, aby se vám huspenina vydařila, nejdříve vylijte první vodu, v níž se vařilo maso. Opět zalijte maso studenou vodou a přiveďte k varu na mírném ohni.

brambory

  • Pokud se chystáte uvařit si jídlo z nastrouhaných brambor, nalijte do bramborové směsi trochu mléka. Takto vám neztmavnou.
  • V případě starých brambor, přidejte při jejich vaření do vody 1 lžičku octa, pár stroužků česneku a bobkový list. Jejich chuť bude úžasná!
  • Pokud se vám stalo že brambory trochu přimrzly a získaly nepříjemnou chuť, před vařením je namočte do ledové vody.

ryby

Při přípravě ryby na pánvi, vám olej nebude prskat všude kolem, pokud maso zlehka osolíte.

Silná vůně smažené ryby po celé kuchyni se u vás neobjeví v případě, že do oleje položíte surový brambor rozřezaný na čtyři části.

Ryba bude křupavá a pevná – (nerozpadne se), pokud ji 10 minut před přípravou utřete utěrkou a osolíte. Pak si do uzavíratelného sáčku nasypte mouku, sůl, pepř a nakonec i rybu. Opatrně ním protřepejte, následně rybu vytáhněte, zbavte ji přebytečné směsi a smažte.

saláty

Salát osolte a opepřete ještě předtím, než do něj přidáte olej.

Může se vám to zdát divné, ale salát z kysaného zelí lze doplnit kolečky pomeranče nebo plátky mandarinek.

Bylinky a zeleninu raději myjte v osolené vodě. Zabíjí bakterie a důkladně vyčistí tyto potraviny

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here