Jemné nadýchané těsto, bohatá vůně skořice, sladké banány a krémová poleva … dokonalý dezert ke kávě nebo čaji. Možná to pro vás není žádným překvapením, ale láska na první skus bude zaručena!

ingredience:

  • 420g hladké mouky
  • 2 banány
  • 260ml mléka
  • 11g sušeného droždí
  • 200g másla
  • 100g cukru
  • 200g moučkového cukru
  • 1 PL skořice
  • špetka soli
  • 75g Vlašských ořechů (mleté ​​/ sekané)

postup přípravy:

Rozehřejte si 3 PL másla v 230ml mléka, ale nedoveďte ho k varu. Mléko by mělo být teplé. Nasypte do mléka kvasnice a nechte odstát 10 minut. Poté přidejte 1 PL cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte.

Přidejte 150g mouky, promíchejte a banán si rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte jej do směsi a spolu s ním i zbylou mouku. Důkladně míchejte dokud vám nevznikne lepivé těsto.

Na pomoučeném vále si těsto prohněťte, položte ho do mísy, přikryjte utěrkou a položte na teplé místo po dobu 1 hodiny.

Těsto vyválejte do tenkého obdélníku.

článek pokračuje na další stránce….

🙂

Zbylým máslem potřete těsto, posypte nasekanými ořechy a skořicí. Na vrch poklademe nařezané banány na kolečka.

Srolujte těsto a nakrájejte na přibližně 8 kousků. Plech na pečení si vymažeme máslem, aby se vám nepřilepily.

Pečte při 180 stupních 50 minut dozlatova.

V malém hrnci si rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte 2 lžíce mléka a moučkového cukru. V případě, že je poleva příliš hustá, přidejte více mléka. Hotovou glazurou polijte hotová vosí hnízda.

Užijte si toto sladké pokušení v kruhu vašich nejbližších! Přejeme vám dobrou chuť!