Jemné nadýchané těsto, bohatá vůně skořice, sladké banány a krémová poleva … dokonalý dezert ke kávě nebo čaji. Možná to pro vás není žádným překvapením, ale láska na první skus bude zaručena!
ingredience:
- 420g hladké mouky
- 2 banány
- 260ml mléka
- 11g sušeného droždí
- 200g másla
- 100g cukru
- 200g moučkového cukru
- 1 PL skořice
- špetka soli
- 75g Vlašských ořechů (mleté / sekané)
postup přípravy:
Rozehřejte si 3 PL másla v 230ml mléka, ale nedoveďte ho k varu. Mléko by mělo být teplé. Nasypte do mléka kvasnice a nechte odstát 10 minut. Poté přidejte 1 PL cukru, špetku soli a vše důkladně promíchejte.
Přidejte 150g mouky, promíchejte a banán si rozmačkejte vidličkou na kaši. Přidejte jej do směsi a spolu s ním i zbylou mouku. Důkladně míchejte dokud vám nevznikne lepivé těsto.
Na pomoučeném vále si těsto prohněťte, položte ho do mísy, přikryjte utěrkou a položte na teplé místo po dobu 1 hodiny.
Těsto vyválejte do tenkého obdélníku.
článek pokračuje na další stránce….
🙂
Zbylým máslem potřete těsto, posypte nasekanými ořechy a skořicí. Na vrch poklademe nařezané banány na kolečka.
Srolujte těsto a nakrájejte na přibližně 8 kousků. Plech na pečení si vymažeme máslem, aby se vám nepřilepily.
Pečte při 180 stupních 50 minut dozlatova.
V malém hrnci si rozpusťte 3 lžíce másla, přidejte 2 lžíce mléka a moučkového cukru. V případě, že je poleva příliš hustá, přidejte více mléka. Hotovou glazurou polijte hotová vosí hnízda.
Užijte si toto sladké pokušení v kruhu vašich nejbližších! Přejeme vám dobrou chuť!