🙂

postup:

Vlažné mléko smícháme s vodou, droždím a cukrem – dobře rozmícháme. Postupně přimícháme bílek, olej a nakonec prosátou mouku se solí. Mouku přidáváme postupně dle konzistence těsta a nejdříve ji zamícháme do těsta metličkou a pak, když je těsto hutnější pomůžeme si rukou.

Těsto přikryjeme fólií a necháme vykynout.

Těsto vyformujeme na hrubší placku a rozdělíme na 10 trojúhelníčků.

Každý vyformujeme do zboží bochánky a následně rozválíme na co nejtenčí placku.

Nyní placky začneme ukládat na sebe s tím, že každou potřeme rozpuštěným máslem. Takto vrstvíme, dokud nemieme všechny kousky těsta.

Nyní výslednou vrstvenou placku posypeme moukou a rozválíme na tenko.

Nyní placku rozdělíme na 4 části a každou rozřízneme trojúhelníky – na širší část navrstvíme libovolnou náplň.

Srolujeme, uložíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme žloutkem av středně vyhřáté troubě pečeme dozlatova.

Viz video postup krok za krokem