Výborný hrnkový recept na domácí koblihy z jogurtového těsta.

potřebujeme:

2 a 1/2 hrnku hladké mouky

250 ml bílého jogurtu

5 lžic cukru

1 vajíčko

3 lžíce oleje

1/2 lžičky jedlé sody

špetka soli

olej na smažení

moučkový cukr na posypání

Pokračování na další straně

xx_xx

postup:

V misce smícháme jogurt, vajíčka, sůl a cukr. Přidáme jedlou sodu a 3 lžíce oleje. Důkladně promícháme. Postupně do těsta vmícháme prosátou hladkou mouku a těsto promíchejte.

Těsto by po vymíchání mělo být vláčné, ale zároveň i elastické – podle potřeby přidáváme mouku, nebo ještě trochu jogurtu či mléko. Zabalíme ho do plastové fólie a necháme odpočívat 25 minut.

Těsto rozdělíme na dvě části a vyválejte asi 1 centimetr hrubý kruh. Pomocí skleněného poháru vykrojte kroužky a dovnitř každého udělejte ještě další kroužek, tak, aby vznikl klasický tvar koblihy.

Na pánev si dáme potřebné množství oleje a koblihy smažíme z obou stran dokud nebudou mít zlatou barvu. Necháme odkapat na ubrousku a před podáváním posypeme práškovým cukrem.

Zdroj:Dobrenoviny.sk

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here