postup:

  1. Nejprve si do hluboké mísy prosejeme polohrubou mouku a kakaový prášek. Následně v kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme cukr a zahříváme do té doby, než se v másle rozpustí. Potom vsypeme do směsi i jedlou sodu a dobře promícháme. Když směs vychladne, vmícháme do ní vejce, a nakonec propojíme v hluboké míse s polohrubou moukou a jedlou sodou. Vypracujeme homogenní a vláčné těsto.
  2. Z připraveného kakaového těsta vyválíme na pracovní desce válec a rozdělíme ho na 12 stejně velkých kousků. Ty vyválíme na pláty o tloušťce 3 až 4 mm. Rozměry by měly být zhruba 8 x 12 cm
  3. Plátky těsta pečeme na rozpálené suché pánvi 3 až 4 minuty z každé strany, dokud nenabotnajú. Utěrkou z papíru pak odstraníme přebytečnou mouku z pánve, aby se nepřipalovala a takto upečeme všechno zbylé těsto. Každý kousek upečeného korpusu následně rozřízneme podélně na polovinu, abychom docílili dvou plátů.
  4. Krém do dortu připravíme tak, že si rozpustíme hořkou čokoládu, necháme ji vychladnout na pokojovou teplotu a následně vmícháme do směsi zakysané smetany, kakaa a moučkového cukru. Náplň navrstvíme rovnoměrně na rozřezané kakaové korpusy, přiklopíme druhým plátem a položíme na širokou a dlouhou tác.
  5. Takto připravíme vedle sebe všechny korpusy a na závěr je na povrchu přetřeme zbylým krémem, abychom dort spojily. Nakonec necháme vychladit a ztuhnout 6 hodin v chladničce.

Máme hotovo.

zdroj: postila.ru