Výborný recept na domácí rohlíky, které chutnají jako z pekárny, ale jsou zcela jednoduché.
potřebujeme:
2 lžíce cukru
100 ml vlažného mléka
1 lžíce sušeného droždí
50 ml jogurtu
100 ml vody
1 vejce
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžíce octa
100 ml oleje
Zdroj.Dobrenoviny.sk
postup:
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a promícháme – necháme vyjít kvásek 10 minut.
Přidáme jogurt, vejce, sůl, postupně i mouku, prášek do pečiva, olej a ocet. Vymícháme těsto, které necháme přikryté kynout 30 minut.
Těsto vyjmeme z Miksa a naolejovanými rukama a rozdělíme na dvě části.
Každou rozdělíme na dalších 5 částí a každou vyformujeme do tvaru kuličky.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/03/rozky1-1024x541.png)
Pak každou rozválíme a srolujeme.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/03/Sni%CC%81mka-obrazovky-2020-03-01-o-17.46.43-1024x543.png)
Takto prirpavené rohlíky ukládáme na plech vyložený papírem. Necháme stát 30 minut.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/03/Sni%CC%81mka-obrazovky-2020-03-01-o-18.01.58-1024x550.png)
Potřeme vodou.
![](https://tojenapad.dobrenoviny.sk/wp-content/uploads/2020/03/Sni%CC%81mka-obrazovky-2020-03-01-o-18.06.24-1024x525.png)
Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut. Po upečení opět potřeme vodou,
Zdroj:Dobrenoviny.sk