Výborný recept na domácí rohlíky, které chutnají jako z pekárny, ale jsou zcela jednoduché.

potřebujeme:

2 lžíce cukru

100 ml vlažného mléka

1 lžíce sušeného droždí

50 ml jogurtu

100 ml vody

1 vejce

2 lžičky soli

500 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

1 lžíce octa

100 ml oleje

Zdroj.Dobrenoviny.sk

postup:

Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, cukr a promícháme – necháme vyjít kvásek 10 minut.

Přidáme jogurt, vejce, sůl, postupně i mouku, prášek do pečiva, olej a ocet. Vymícháme těsto, které necháme přikryté kynout 30 minut.

Těsto vyjmeme z Miksa a naolejovanými rukama a rozdělíme na dvě části.

Každou rozdělíme na dalších 5 částí a každou vyformujeme do tvaru kuličky.

Pak každou rozválíme a srolujeme.

Takto prirpavené rohlíky ukládáme na plech vyložený papírem. Necháme stát 30 minut.

Potřeme vodou.

Pečeme při teplotě 200 stupňů 20 minut. Po upečení opět potřeme vodou,

Zdroj:Dobrenoviny.sk