Už jen přečtením názvu tohoto pokrmu se v nás začínají probouzet všechny chuťové buňky a hned si umíme představit to vynikající aroma.
ingredience:
- 1kg kuřecích prsou
- 1ks papriky
- 3 PL papriky
- 200ml smetany
- 3 rajčata
- 2 lžíce másla
- 2 PL pšeničné mouky
- 2ks cibule
- sůl
- koření
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
- Cibuli si nakrájíme na kostky, vložte do hrnce a osmahneme ji na másle dozlatova.
- Přidejte mletou papriku a za stálého míchání ji propojte s máslem.
- Prsa si nařežte na hrubší kousky a poklademe je na cibulový základ. Osolte, opepřete a nechte povařit 5-7 minut. U paprikáše můžete použít jakoukoliv část kuřete, po oddělení od kůže a přebytečného tuku.
- Rajčata nechte spařit, odstraňte slupku a spolu s paprikou je nakrájejte na velké kostky.
- Zeleninu vložte do hrnce, zamíchejte a zalijte vývarem. Když vše přijde do varu, přikryjte hrnec a snižte plamen na minimum. Nechte podusit přibližně 50 minut.
- Přidejte zakysanou smetanu smíchanou s moukou.
- Důkladně promíchejte, nezakrývejte a vařte dalších 7-10 minut. Hotovo!