Toto je výborný recept na domácí langoše, které jsou měkoučké, lahodné a protože se do nich nedává vejce, jsou mnohem nadýchanější a vláčnější. Recept je skutečně výborný!
Co budeme potřebovat:
- 1 kg polohrubé mouky
- 2 kyselé smetany
- 1 kávová lžička jedlé sody
- 1 kávovou lžičku soli
- 2,5 dcl mléka
- 3 polévkové lžíce oleje
na kvásek:
- 1,5 dl mléka
- 1 kávová lžička cukru
- špetka soli
- kostka čerstvého droždí
- Olej na smažení
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr, špetku soli, promícháme, posypeme troškou polohrubé mouky, promícháme a necháme pokynout 5 – 10 min.
Do samostatné misky si prosejeme mouku, přidáme kvásek, vlažné mléko, olej, sodu, smetanu a promícháme. Nakonec přidáme i sůl, vymícháme jednotné těsto a posypeme ho moukou. Necháme při pokojové teplotě kynout 15-20 minut a pak dáme do lednice kynout na 4-6 hodin.
Naolejovanými rukama odebíráme z těsta kousky a tvarujeme jednotlivé langoše, které jako klasicky smažíme na oleji z obou stran.
Dobrou chuť!