Toto je výborný recept na domácí langoše, které jsou měkoučké, lahodné a protože se do nich nedává vejce, jsou mnohem nadýchanější a vláčnější. Recept je skutečně výborný!

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg polohrubé mouky
  • 2 kyselé smetany
  • 1 kávová lžička jedlé sody
  • 1 kávovou lžičku soli
  • 2,5 dcl mléka
  • 3 polévkové lžíce oleje

na kvásek:

  • 1,5 dl mléka
  • 1 kávová lžička cukru
  • špetka soli
  • kostka čerstvého droždí
  • Olej na smažení

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr, špetku soli, promícháme, posypeme troškou polohrubé mouky, promícháme a necháme pokynout 5 – 10 min.

Do samostatné misky si prosejeme mouku, přidáme kvásek, vlažné mléko, olej, sodu, smetanu a promícháme. Nakonec přidáme i sůl, vymícháme jednotné těsto a posypeme ho moukou. Necháme při pokojové teplotě kynout 15-20 minut a pak dáme do lednice kynout na 4-6 hodin.

Naolejovanými rukama odebíráme z těsta kousky a tvarujeme jednotlivé langoše, které jako klasicky smažíme na oleji z obou stran.

Dobrou chuť!