Příprava:

Droždí rozmícháme v teplém mléce se lžící mouky a cukru. Odložíme na teplé místo, abychom zdvojnásobili jejich objem. Rozpusťte máslo nebo margarín a nechte vychladnout.

Do prosáté mouky přidejte nakynuté droždí, vejce, zbylý cukr a sůl. Uhněteme těsto, poté přidáme rozpuštěný tuk. Těsto by mělo mít jednotnou konzistenci. Posypte mouku rukama a deskou stolu.

Těsto vložte do fóliového sáčku a dejte na 2 hodiny do lednice. Vyndejte  kváskové těsto z lednice  a upečte ho dle libosti. Z těsta můžete připravit lahodné buchty, kynuté těsto se sýrem, jablka, rozinky nebo plněné marmeládou.

Toto kvasnicové těsto je skvělé pro rychlou přípravu housky k snídani. Po upečení ho stačí jen posypat moučkovým cukrem. Přizpůsobte dobu pečení druhu a typu pečení.

Výhodou chlazeného kvasnicového těsta je, že ho lze v chladničce uchovávat až týden.

Zdroj:krolowakuchni.pl