Namísto tvarohové náplně můžete vyzkoušet smetanovou, povidlovou nebo jablečnou náplň. Tento koláček si můžete vychutnávat na milión způsobů.

Co budeme potřebovat:

  • 350 g kr. cukru
  • 4 vejce
  • 250 g másla nebo margarínu
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 450 g hladké mouky
  • 1 prášku do pečiva
  • 200 ml mléka

na náplň:

  • 500 g jemného tvarohu
  • citronovou kůru z jednoho citronu
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • Med dle chuti

na vrch:

  • moučkový cukr

postup přípravy najdete na druhé stránce..

🙂

postup:

Cukr ušleháme s vajíčky do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a 200 ml mléka.

Postupně přidáváme i prášek do pečiva a mouku. Vymícháme jednotné těsto a ½ navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm.

Tvaroh utřeme s medem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.

Krém navrstvíme na plech, přikryjeme zbylým těstem, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.

Pečeme při teplotě 120 stupňů, dokud koláček není na povrchu zlatavý.

Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.

Přejeme Vám dobrou chuť!