Domácí knedlík patří k velmi oblíbeným přílohám a má své místo v mnoha chutných pokrmech všedních i slavnostních.

Proč si však nepřipravit rychlý knedlík jen tak, například i do zásoby?

Navíc jde o skvělý tip, jak zužitkovat starší pečivo. Knedlík chutná výtečně a na stole je raz dva. Knedlíky můžete zužitkovat hned, nebo zamrazit na později.

Co budeme potřebovat:

  • 500 g staršího pečiva nakrájeného na malé kostičky
  • 2 vejce
  • 3 ks cibule
  • Petrželku nakrájenou nadrobno
  • 5 plátků slaniny nakrájené nadrobno
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Mléko na zalití pečiva
  • Špetku muškátového oříšku
  • olej

postup přípravy najdete na druhé stránce:

xx_xx

postup:

Pečivo polijeme trochou mléka – stačí skutečně jen trochu mléka, podle potřeby budeme mléko přidávat později.

Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na troše oleje dozlatova. Přidáme kousky slaniny a vše spolu chvíli opékáme na mírné teplotě. Tuto směs smícháme s nakrájeným pečivem.

Přidáme petrželku, rozmíchané vajíčka, dochutíme solí, kořením a vymícháme lepivou hmotu (dle potřeby přidáváme mléko, pokud se nám směs zdá příliš suchá). Necháme odpočívat 15 minut.

Na vaření můžeme použít potravinářskou fólii, plátno, nebo třeba i sáčky na tlačenku. Jednoduše do nich navrstvíme hmotu, pevně uvážeme na obou koncích a vaříme ve vroucí vodě přibližně 25 minut.

Knedlíky získají skvělou chuť, když je vaříte v plátně nebo utěrce v polévce (já je vařím v neděli v klasickém vývaru a knedlíky jsou skutečně vynikající).

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here