Suroviny:
- jablka (tvrdá, nejlépe nějaký kyselý druh), oloupaná a bez jadřinců 1 kg
- mouka 150 g
- kypřicí prášek 1 čajová lžička
- špetka soli
- větší výběrová vejce 3 ks
- hnědý cukr (může být i bílý) 120 g
- mléko 100 g
- citrón 1 ks
Suroviny na kůrku:
- hnědý cukr (bílý) 20 g
- máslo 15 g
Postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
Recept na jablečnou buchtu:
- Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
- Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny. Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi. Zalijte citrónovou šťávou.
- Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko. Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
- Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut.
- Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou. Přejeme vám krásné posezení s jablečnou buchtou a čajem!
Dobrou chuť!