Suroviny:

  • jablka (tvrdá, nejlépe nějaký kyselý druh), oloupaná a bez jadřinců 1 kg
  • mouka 150 g
  • kypřicí prášek 1 čajová lžička
  • špetka soli
  • větší výběrová vejce 3 ks
  • hnědý cukr (může být i bílý) 120 g
  • mléko 100 g
  • citrón 1 ks

Suroviny na kůrku:

  • hnědý cukr (bílý) 20 g
  • máslo 15 g

Postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

Recept na jablečnou buchtu:

  1. Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
  2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  3. Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny. Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi. Zalijte citrónovou šťávou.
  4. Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko. Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
  5. Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut. 
  6. Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou. Přejeme vám krásné posezení s jablečnou buchtou a čajem!

Dobrou chuť!