Výborný zákusek, který jsem se naučila na stáži v Německu. Je lahodný, nadýchaný a díky broskvím i úžasně šťavnatý. Jednoduše – zákusek jak má být!

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g moučkového cukru
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 4 vejce
  • 100 ml oleje
  • 100 ml vlažné vody
  • 250 g hladké mouky
  • ½ bal. prášku do pečiva
  • 2 lžíce kakaa

Na krém:

  • 2 menší plechovky broskví
  • 2 bal. smetany na šlehání
  • 2 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Creme Ole)

Na vrch:

  • čokoládové hoblinky

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Připravíme si hlubší pečící plech a troubu nastavíme na 180 stupňů.

Vejce ušleháme s oběma druhy cukru do nadýchané hmoty a následně vmícháme i olej a vodu. Nakonec přidáme i sypké přísady, které postupně vmícháme do těsta. Plech na pečení vyložíme papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.

Broskve scezené ze šťávy rozmixujeme na pyré a vmícháme do něj pudinkový prášek. Ze smetany ušleháme šlehačku a vmícháme do ní opatrně i oranžové pyré.

Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladlého těsta a posypeme čokoládovými hoblinkami.

Dáme do ledničky ztuhnout a můžeme podávat.

Přejeme vám dobrou chuť!