Výborný zákusek, který jsem se naučila na stáži v Německu. Je lahodný, nadýchaný a díky broskvím i úžasně šťavnatý. Jednoduše – zákusek jak má být!
Ingredience:
Na těsto:
- 250 g moučkového cukru
- 1 bal. vanilkového cukru
- 4 vejce
- 100 ml oleje
- 100 ml vlažné vody
- 250 g hladké mouky
- ½ bal. prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaa
Na krém:
- 2 menší plechovky broskví
- 2 bal. smetany na šlehání
- 2 bal. vanilkového pudingu bez vaření (Creme Ole)
Na vrch:
- čokoládové hoblinky
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
postup:
Připravíme si hlubší pečící plech a troubu nastavíme na 180 stupňů.
Vejce ušleháme s oběma druhy cukru do nadýchané hmoty a následně vmícháme i olej a vodu. Nakonec přidáme i sypké přísady, které postupně vmícháme do těsta. Plech na pečení vyložíme papírem a nalijeme na něj těsto. Pečeme 15-20 minut ve vyhřáté troubě.
Broskve scezené ze šťávy rozmixujeme na pyré a vmícháme do něj pudinkový prášek. Ze smetany ušleháme šlehačku a vmícháme do ní opatrně i oranžové pyré.
Krém navrstvíme na povrch upečeného a vychladlého těsta a posypeme čokoládovými hoblinkami.
Dáme do ledničky ztuhnout a můžeme podávat.
Přejeme vám dobrou chuť!