Skvělý recept na hrníčkové knedlíky ze staršího pečiva. Až vyzkoušíte tento recept kynuté už dělat nebudete!

Co budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 200 g polohrubé mouky
  • 250 ml mléka
  • 2 rohlíky
  • sůl
  • sádlo či máslo na vymazání hrnků

Postup přípravy najdete na druhé stránce..

🙂

Postup přípravy hrníčkových knedlíků

Do mísy prosejeme mouku a sůl

Žloutky s mlékem vyšleháme a pomalu propojíme s moukou a solí. Vznikne řídké těsto.

Přimícháme na kostičky nakrájené starší pečivo (rohlíky)

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh

Opatrně vmícháme do těsta

Nachystáme si 3-4 hrnečky (300ml a více) vymazané máslem a vysypané moukou

Hrnky plníme těstem do dvou třetin

Naplněné hrnky vložíme do vodní lázně tak, aby voda sahala maximálně do poloviny hrnků

Podle velikosti použitých hrnků vaříme 25 – 40 minut

Na hrnku vznikne čepice

Po dovaření necháme vychladnout a vyklopíme.

Dobrou chuť!

Pokud se Vám líbil tento recept nezapomeňte ho sdílet i se svými známými, jistě Vám za něj budou vděční.