Asi všichni známe 3 bit tyčinky. Lahodná čokoládová tyčinka, po které se mohou děti potrhat.

Představte si, že namísto jedné tyčinky máte celý plech této lahodné dobroty. A zcela bez pečení, určitě yzkoušejte!

Co budeme potřebovat:

  • 500 ml mléka
  • 500-600 g máslových sušenek
  • 250 g másla
  • 1/2 šálku kr. cukru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce pudinku
  • 750 ml smetany na šlehání
  • 3 bal. ztužovače šlehačky
  • 10 g želatiny v prášku
  • Strouhanou čokoládu na vrch
  • 1 karamelové salko – nebo obyčejné salko, které uvaříme

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Plech o rozměrech 25 × 30 cm vyložíme máslovými sušenkami.

Do kastrolu nalijeme 250 ml mléka a v zbylém mléce si rozmícháme mouku a pudinkový prášek.

Když mléko na plameni sevře, vlijeme do ní druhou část mléka s pudinkem a moukou.

Přidáme i cukr a uvaříme hustý pudink.

Dáme vychaldnout a v jiné misce si ušleháme změklé máslo. Vmícháme po lžičkách do vychladlého pudinku a vymícháme jednotný krém.

Na sušenky navrstvíme karamelové salko a pokračujeme vrstvou sušenek. Potom navrstvíme pudinkový krém, sušenky a takto prirpavený zákusek uložíme do chladna – na pár hodin, ideálně i na celou noc.

Před podáváním už jen ušleháme šlehačku se ztužovačem. Šlehačku je dobré zpevnit i želatinou – jednoduše dáme nabobtnat do vody, zahříváním rozpustíme a ke konci šlehání vmícháme do šlehačky. Na vrstvu šlehačky už jen nastrouháme čokoládu a můžeme podávat.