Žvýkačka

Kalifornští vědci dokázali, že žvýkačky mohou ovlivnit naši koncentraci. Vědci provedli experiment zahrnující lidi. Lidé, kteří během studie žvýkali žvýkačky, měli značné problémy s řešením úkolů, na nichž se podílela krátkodobá paměť, např. Čtení s porozuměním.

Ledový čaj

Ledový čaj nemá chybu, pokud si jej připravujete sami doma. Ten, který si koupíte v obchodě, je obvykle plněný cukrem, konzervanty a umělými barvivy. Bohužel je to výbušná směs pro naše tělo a především pro mozek. Několik studií ukázalo, že strava bohatá na cukr zpomaluje váš mozek a ztěžuje soustředění.

Konzervovaná rajčata

Konzervy; konzervované nápoje; plastové lahve – všechny tyto produkty jsou zdrojem BPA (bisfenol A), což zvyšuje riziko vzniku rakoviny a může také způsobovat neurologické problémy. Bylo prokázáno, že bisfenol A může ovlivnit práci mozku. Lidé pravidelně vystavení této přísadě mohou mít problémy se zapamatováním, učením nebo sdružováním.

Syrové klíčky

Překvapený? Surová cibule, brokolice, vojtěška a klíčky ředkviček mohou obsahovat škodlivé bakterie. Když se začnou šířit po celém těle, zaútočí mimo jiné neurony v mozku, paralyzující jejich působení.

Margarín a máslo

Máslo je zdrojem frakcí oxidovaného cholesterolu. Bohužel, vzhledem k tomu, že tyto sloučeniny jsou malé, mohou procházet hematoencefalickou bariérou. Odborníci varují, že tato forma je velmi reaktivní a ničí všechny buňky a sloučeniny v její cestě. Podobné je to s margarínem. Jedná se o vysoce zpracovaný produkt, který obsahuje karcinogenní trans-tuky.

Zdroj:

Zdroj:o2pl