Pokud jste přišli do obchodu bez seznamu potravin, které si potřebujete koupit a v hlavě ještě nemáte vymyšlené, co byste si dali, nebojte se sáhnout po zdravé placce s názvem Lavaš.

Lavaš je nekynutý, tenký měkký chléb. Jde o tradiční pokrm arménské kuchyně, základ mnoha jídel. Je populární na Kavkaze, Západní Asii a oblastí okolo Kaspického moře. Jde o nejrozšířenější chléb v Arménii, Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Wikipedie

Stačí ho jen naplnit těmi správnými ingrediencemi, které určitě najdete i ve své ledničce. Použijte svou fantazii a připravte si chutný pokrm ve formě rolády s křupavou kůrkou.

ingredience:

  • 4 ks chleba Lavaš
  • 1 rajče
  • 700 g kuřecích prsou
  • 150 g tvrdého sýra
  • 3-4 ks nakládaných okurek
  • 1ks červené papriky
  • 150 g šunky
  • 1 vajíčko
  • majonéza (dle chuti)
  • koření (dle chuti)

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

Kuřecí prsa si uvařte v osolené vodě.

Šunku a uvařené kuřecí maso si nařežte na proužky, sýr nastrouhejte na struhadle, papriku, rajče a okurky si nakrájejte na malé kostičky.

Smíchejte všechny ingredience a náplň máte hotovou! Každou vrstvu chleba si potřete majonézou, naplňte nádivkou a srolujte do tvaru rolády.

Plech na pečení si vymažeme máslem nebo jej vystelte pečícím papírem. Dovnitř položte rolády, potřete je vajíčkem, přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů po dobu 15 minut.

Věříme, že se vám tento recept líbí a nebudete váhat nad tím jestli si ho připravíte i vy.