Tento krémový dezert vás nikdy neomrzí. Jeho mínus je snad jen v tom, že se musí nechat vychladnout, což je většinou nemožné.
Ubránit ho je tedy nadlidský výkon. Rodina i přátelé nikdy nemají tolik trpělivosti na to, aby dezert v lednici zůstal potřebnou dobu.
Vyzkoušejte ho s námi i Vy. Příprava je jednoduchá, rychlá a nenáročná. Pomoci Vám s ním tak mohou klidně i děti, které tak na chvíli zabavíte.
ingredience
- 760 g hladké mouky
- 1 bal. vanilkového pudinku
- 350 g moučkového cukru
- 100 g změklého másla
- 2 vejce
- 1 bal. prášku do pečiva
- 150 ml mléka
krém
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 1,2 l mléka
- 4 bal. vanilkového pudinku
na vrch
- Dětské piškoty podle potřeby a chuti
- 150 g hořké čokolády a 2-3 lžíce másla
postup přípravy najdete na druhé stránce…
🙂
Postup:
- V míse smícháme všechny přísady na těsto. Těsto zpracujeme. Vzniklé těsto si rozdělíme na 3 části. Každou část rozválíme a dáme upéct samostatně do trouby. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu zhruba 10 minut při 150 stupních
- Připravíme si klasickým způsobem pudink. Z pudinkových prášků a přibližně 50 g moučkového cukru a mléka si uvaříme pudink. Zbylý cukr vyšleháme s máslem a tuto máslovou směs přidáme do vychladlého pudinku.
- Na plech (30 × 35 cm), nebo jakýkoliv tác, dáme 1 plát upečeného korpusu a potřeme 1/3 krémem. Stejným způsobem pokračujeme se všemi pláty a zbylým krémem. Krémem byste měli končit. Na krém pokladete libovolně piškoty a zalijete polevou z rozpuštěného másla a čokolády. Dezert dejte vychladit přes noc do ledničky.