Tento krémový dezert vás nikdy neomrzí. Jeho mínus je snad jen v tom, že se musí nechat vychladnout, což je většinou nemožné.

Ubránit ho je tedy nadlidský výkon. Rodina i přátelé nikdy nemají tolik trpělivosti na to, aby dezert v lednici zůstal potřebnou dobu.

Vyzkoušejte ho s námi i Vy. Příprava je jednoduchá, rychlá a nenáročná. Pomoci Vám s ním tak mohou klidně i děti, které tak na chvíli zabavíte.

ingredience

  • 760 g hladké mouky
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 350 g moučkového cukru
  • 100 g změklého másla
  • 2 vejce
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 150 ml mléka

krém

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1,2 l mléka
  • 4 bal. vanilkového pudinku

na vrch

  • Dětské piškoty podle potřeby a chuti
  • 150 g hořké čokolády a 2-3 lžíce másla

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

Postup:

  1. V míse smícháme všechny přísady na těsto. Těsto zpracujeme. Vzniklé těsto si rozdělíme na 3 části. Každou část rozválíme a dáme upéct samostatně do trouby. Pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu zhruba 10 minut při 150 stupních
  2. Připravíme si klasickým způsobem pudink. Z pudinkových prášků a přibližně 50 g moučkového cukru a mléka si uvaříme pudink. Zbylý cukr vyšleháme s máslem a tuto máslovou směs přidáme do vychladlého pudinku.
  3. Na plech (30 × 35 cm), nebo jakýkoliv tác, dáme 1 plát upečeného korpusu a potřeme 1/3 krémem. Stejným způsobem pokračujeme se všemi pláty a zbylým krémem. Krémem byste měli končit. Na krém pokladete libovolně piškoty a zalijete polevou z rozpuštěného másla a čokolády. Dezert dejte vychladit přes noc do ledničky.