Tento dezert připravuji už celé roky a stále nás doma neomrzel. Právě naopak, moje děti se nikdy nemohou dočkat, až budou konečně správně vychlazené a budou si moci dát.

Můžete je zkoušet i s různými obměnami příchutí krému.

Co budeme potřebovat:

  • 760 g hladké mouky
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 350 g moučkového cukru
  • 100 g změklého margarínu
  • 2 vejce
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 150 ml mléka

krém:

  • 250 g másla
  • 200 g moučkového cukru
  • 1,2 l mléka
  • 4 bal. vanilkového pudingu

Na vrch:

  • dětské piškoty
  • 150 g hořké čokolády a 2-3 lžíce másla

postup přípravy najdete na druhé stránce…

🙂

postup:

V misce smícháme všechny přísady na těsto a vypracujeme jednotné těsto. Těsto rozdělíme na 3 části, každou z nich rozválíme a pečeme na obráceném plechu 10 minut při teplotě 150 stupňů se zapnutým ventilátorem.

Z pudinků, 50 g moučkového cukru a mléka uvaříme pudink. Zbylý cukr ušleháme s máslem a tuto hmotu vmícháme do vychladlého pudinku.

Na plech (30 × 35 cm) uložíme 1 plát upečeného těsta a navrstvíme 1/3 krému, takto pokračujeme ve vrstvení – poslední vrstvu tvoří krém. Na krém uložíme dětské piškoty a nalijeme polevu z rozpuštěného másla a čokolády.

Zákusek je vhodné uložit na celou noc do ledničky ztuhnout.

Přejeme vám dobrou chuť! 🙂